Van Samson wil aanscherping beleid en controle kindertehuizen
15 Mar 2023, 11:40
foto
Assembleelid Cedric van Samson


Cedric van Samson (VHP) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee de regering aandacht gevraagd voor aanscherping van het beleid en meer controle op kindertehuizen. De volksvertegenwoordiger haalde aan dat het de laatste tijd veel voorkomt dat er bij kindertehuizen zaken gebeuren die veel Surinamers doen afvragen of het aan regelgeving en wetgeving ontbreekt of als de wetgeving moet worden aangescherpt.

 “Aan de hand van schokkende gebeurtenissen op social media en de berichtgeving over wat er allemaal gebeurt in de kindertehuizen doe ik een oproep op de regering”. Van Samson vroeg of er een overzicht is van kindertehuizen en of er onderzoek is gedaan naar de behoefte van kindertehuizen in bepaalde buurten. “Omdat er kinderrijke buurten zijn waar we liever meer overheid crèches hebben waarbij er meer controle is”, sprak Van Samson.

Daarnaast wil het Assembleelid ook weten of het misschien schort aan personeel dat de controle moet uitoefenen. Het kan volgens hem niet zo zijn dat er opvangcentra voor kinderen als paddenstoelen rijzen zonder dat die kunnen voldoen aan de gestelde voorwaarden. Van Samson vroeg ook dat de vier ogen principe van het buitenland overgenomen wordt waarbij niet één persoon in een ruimte is met kinderen, laat staan dat er niemand aanwezig is.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May