27 Surinaamse militairen doen mee aan oefening in buurland
12 Mar 2023, 00:58
foto
Surinaamse militairen participeren in een oefening op Frans grondgebied. 27 leden van het Nationaal Leger doen mee aan de oefening in het buurland. (Foto: Defensie)


27 militairen van het Nationaal Leger nemen  deel aan een oefening die op Frans grondgebied. Fer De Lance is een internationale militaire oefening die gehouden wordt door het Franse leger in Frans-Guyana. Hieraan participeren eenheden van Brazilië, Guyana en Suriname.

Voor Suriname is het van belang om sterke regionale partnerschappen te hebben om gezamenlijk voor veiligheid te zorgen. Er worden informatie en inlichtingen gedeeld,  maar in het bijzonder gaat het om de interoperabiliteit tussen regionale legers te bevorderen. Deze interoperabiliteit is belangrijk wanneer legers gezamenlijk vredes- en veiligheidsmissies en/of humanitaire operaties uitvoeren, meldt Defensie. 

De Surinaamse delegatie bestaat uit een gemengd peloton van de landmacht en marine. Ook zijn er vier observers onder leiding van de majoor Ajay Bagwandien die in de staf van de oefening participeren. De operatie is op 7 maart begonnen en duurt tot 21 maart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May