AZP herdenkt 57-jarig bestaan in 'survival mode'
09 Mar 2023, 16:55
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) bestaat vandaag 57 jaar. Voor de samenleving is een mini gezondheidsbeurs gehouden. Het publiek kon er terecht voor informatie en om verschillende metingen te doen. Er is ook voorlichting gegeven over gezonde voeding. Op de verjaardag is er echter door de financiele situatie van het ziekenhuis geen reden voor feestvieren. AZP algemeen directeur Claudia Marica-Redan schrijft in een circulaire aan het personeel dat het ziekenhuis zich in SURVIVAL MODE bevindt.

Meer dan 2.200 AZP'ers zijn iedere dag 24 uur bezig ondanks grote uitdagingen die dagelijks overwonnen moeten worden om vaak het schijnbaar onmogelijke te realiseren", zegt Redan. "Wij verleggen onze grenzen! Ja, wij doen het... reeds bij de poort en aan de telefoon, vaak via de poliklinieken en SEH worden patiënten en hun begeleiding ontvangen, om vervolgens via de diverse onderzoeksafdelingen, specialismen en verpleegafdelingen op zoek te gaan naar de beste zorg, en natuurlijk, naar verbetering van hun gezondheidszorg. Ondersteund door een groot aantal kundige medewerkers, die ervoor zorgen dat dit ziekenhuis kan blijven functioneren, van de keuken en de beveiliging, tot de artsen, verpleegkundigen en medische specialisten."

Het enig Academisch Ziekenhuis bevindt zich in moeilijk vaarwater. "Wij zijn niet in staat om uit de huidige inkomsten de lopende operationele uitgaven te dekken. De focus ligt veelal bij zoveel mogelijk lonen aan het personeel en de acute crediteuren ter waarborging van de patiëntenzorg te kunnen betalen. Noodzakelijke (vervangings) investeringen zijn uitgesteld en de crediteurenstanden zijn zorgwekkend hoog opgelopen waardoor de bevoorrading van medische verbruiksartikelen, medicamenten en overige stagneert en als gevolg daarvan, helaas ook de dienstverlening", schrijft Redan in de circulaire.

Het ziekenhuis bevindt zich in 'SURVIVAL MODE!' De afgelopen periode zijn de problemen met alle betrokkenen, inclusief de beleidsmakers besproken. De regering heeft besloten met de meeste urgentie braindrain aan te pakken en overige zaken op te lossen. "Wij kijken met vertrouwen uit naar een positief resultaat".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May