Religieuze organisaties krijgen formulieren koopkrachtversterking
07 Mar 2023, 03:36
foto
Tijdens een bijeenkomst met religieuze leiders zijn aanvraagformulieren voor koopkrachtversterking verdeeld. De bijeenkomst werd maandag gehouden in het Lalla Rookh-gebouw. (Foto: Biza)


Religieuze organisaties hebben 5.000 aanvraagformulieren voor koopkrachtversterking van SRD 1.800 ontvangen van de ministers Bronto Somohardjo (Binnenlandse Zaken) en Uraiqit Ramsaran (Sociale Zaken & Volkshuisvesting). De bijeenkomst met de religieuze organisaties vond maandag plaats in het Lalla Rookh-gebouw.

Tot duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties behoort het aangaan van partnerschappen om de ontwikkelingsdoelen te verwezenlijken. Minister Somohardjo gaat de partnerschappen aan met de religieuze organisaties om de armoede effectiever te helpen bestrijden, gezien deze organisaties midden in de samenleving staan.

De regering heeft het volledig vertrouwen in de religieuze leiders, dat die integer zullen zijn en de groep, die de hulp het hardst nodig heeft, zal voorzien van de ondersteuningspakketten. De bewindsman zegt dat eenieder het nu moeilijk heeft, maar er is altijd iemand die het moeilijker heeft dan de andere.  

Om meer duidelijkheid te creëren rond het Sociaal Programma, deed minister Ramsaran, het voorstel om een gezamenlijke meeting bij elkaar te roepen op vrijdag 17 maart. Dan zullen de leden van de Project Implementatie Unit van Sociale Zaken, die de trekkers zijn van het Sociaal Programma, in dialoog treden met de religieuze leiders. Tijdens deze meeting zullen ook de eventuele onduidelijkheden vanuit de samenleving rond de registratieformulieren, aan de orde komen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May