Na 15 jaar weer landbouwtelling
03 Mar 2023, 02:54
foto
Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (Archieffoto: LVV)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) pakt na 15 jaren de landbouwtelling in Suriname op. Minister Parmanand Sewdien van LVV legde gisteren bij de eendaagse workshop in Royal Ballroom, Torarica de nadruk op het belang van de activiteit voor de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. “Agrarische statistieken zijn belangrijk om mogelijkheden te bieden voor een goede beleidsanalyse en gefundeerde planning.”

De 5e agrarische telling van Suriname vond plaats in het jaar 2008. Volgens Sewdien erkent LVV de behoefte aan up-to-date informatie over de structuur van de landbouwsector. Het ministerie heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization, FAO) daarom gevraagd om technische assistentie te bieden in de voorbereiding en uitvoering van de 6e agrarische telling.

De FAO beveelt aan om minstens eens in de tien jaar een agrarische telling te houden. De eendaagse workshop is bedoeld om bekendheid te geven aan de geplande uitvoering van de 6e agrarische telling. Het is ook de bedoeling om gebruikers en producenten van agrarische statistieken bijeen te brengen om hun respectievelijke behoeften en verwachtingen in verband met de agrarische telling te bespreken. 

Sewdien gaf mee dat toen hij zelf werkzaam was op het ministerie van LVV in 1981, de analyserapporten na twee jaren waren afgewerkt. “Thans is de techniek erg geavanceerd en kunnen we sneller over adequate informatie beschikken en beleid uitstippelen, zodat onbenutte landbouwgronden in productie worden gebracht.” 

FAO-vertegenwoordiger Reuben Robertson, beloofde medewerking voor een vlot verloop van de aankomende telling en is nu reeds overtuigd van het succes. Hij werd hierin ondersteund door Landbouw-directeur, Soedeshchand Jairam en de vertegenwoordiger van de Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), Curt Delice, meldt de voorlichting van LVV. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May