Traditionele gezagsdragers worden voorzien van badge
01 Mar 2023, 22:46
foto
Onderdirecteur Ceraïf Petres van DDOASB overhandigt een badge aan een gezagsdrager van het district Brokopondo. (Foto: ROS)


Het traditioneel gezag zal worden voorzien van een nieuwe badge. Het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DDOASB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport is gestart in het district Brokopondo. Het is de bedoeling dat alle gezagdragers over een badge kunnen beschikken.

Een badge is volgens het ministerie nodig om de werkzaamheden makkelijker te maken, vooral wanneer gezagsdragers ergens aankomen waar zij zich moeten legitimeren. Alleen gezagsdragers die een beschikking hebben, komen in aanmerking voor een badge.

De gezagdragers zijn zeer verheugd dat de ambtenaren van het ministerie naar hun gebied komen om het badgeproject uit te voeren. Dit project was er al, maar is opnieuw geïntroduceerd door DDOASB. Velen die niet in aanmerkingen waren gekomen om welke reden dan ook, kunnen nu hun badge maken. De meeste dorpen in het district Brokopondo hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt.

Het district Marowijne staat voor komende week op het programma, het district Sipaliwini wordt later in het jaar aangedaan. Het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen is belast met het maken van badges voor de Inheemse gezagsdragers.

Volgens onderdirecteur Ceraïf Petres van DDOASB, gaat hiermee een lang gekoesterd wens in vervulling. Petres zegt dat met het badgesproject het werk makkelijker wordt en dat de gezagdragers zich kunnen legitimeren, zonder uniform.
De werkzaamheden in het district Brokopondo zijn op een paar traditionele gezagdragers na, afgerond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May