Dc van Nickerie bezorgd over suïcide onder jongeren
28 Feb 2023, 02:56
foto
Een deel van de goed opgekomen kinderen in Nickerie met de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, minister Steven Mac Andrew en de onderdirecteur Nationaal Jeugdinstituut, Mitesh Bhaggoe. (Foto: AWJ)


Districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan is bezorgd over de suïcide in het district, vooral onder jongeren. Zij vindt dat het onderwerp suïcidaliteit in het kader van de bewustwordingscampagne over Kinderrechten, bespreekbaar moet worden gemaakt. Gobardhan sprak vrijdag bij het bezoek van de Kinderrechtenkaravaan van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) aan Nickerie.

De kinderen hebben het thema ‘Ook ik heb recht op kinderbescherming’ middels presentaties, zang en spel uitgedragen. Gobardhan pleit voor meer voorlichting en initiatieven vanuit het ministerie ter  van suïcide preventie. De kinderen zijn bij deze gelegenheid ook toegesproken door een psycholoog, Simone Goodett, die hen handvatten heeft gegeven hoe om te gaan met stress, depressie, laag zelfbeeld, en sociale angst.

Ook de politie heeft de jongeren voorgelicht over het omgaan met peer pressure en jeugddelicten, maar vooral hoe zij zich niet schuldig moeten maken aan strafbare feiten. De bijeenkomst met de kinderen was succesvol gezien de actieve participatie en het enthousiasme waarmee de kinderen aan het eind naar huis vertrokken, vervult van de opgedane kennis over kinderrechten, meldt de voorlichting van AWJ.

De bescherming van jongeren staat centraal bij het kinderrechtenproject van het ministerie van AWJ.
Minister Steven Mac Andrew benadrukte in zijn speech dat wetenschappelijk is aangetoond, dat kinderen die opgroeien met een gevoel van geborgenheid en bescherming, betere prestaties boeken op diverse gebieden, dan kinderen die opgroeien met een onveilig gevoel, stress en trauma. Hij wees op de speciale rol die plichtsdragers hebben om kinderen te kunnen laten genieten van hun rechten.

Mac Andrew vroeg continue aandacht van de ouders, leerkrachten en de overheid voor het groeiproces van kinderen en uitte zijn bezorgdheid over de mentale gezondheid van jongeren in het algemeen en gaf aan, dat dit vraagstuk bijzondere aandacht zal krijgen van het ministerie.

Het project ‘Kinderrechten’ van het ministerie van AWJ, geschiedt in samenwerking met UNICEF en richt zich op de bewustwording van de naleving van het verdrag van de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind, ook wel het Kinderrechtenverdrag genoemd. Het project wordt landelijk getrokken door het onderdirectoraat Jeugdcentra.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May