Project computertrainingen districtsjeugd succesvol
25 Feb 2023, 10:40
foto
De jongeren van Moengo met hun certificaat. Op de foto ook de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe en de onderdirecteur NJA, Madhoeri Moenesar.


Het project Computertrainingen voor schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters in de districten werpt vruchten af. Drieëntwintig jeugdigen hebben in Moengo, Marowijne, de gratis training van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) met succes afgerond en vrijdag hun certificaat ontvangen.

De jongeren zijn getraind in het gebruik van de softwareprogramma’s: Windows, Word, Excel en PowerPoint. Bij de certificaatuitreiking zijn zij toegesproken door onder andere de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe en de onderdirekteur Nationaal Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar.

Mangroe gaf aan blij te zijn dat de districtsjeugd deze ontwikkelingsmogelijkheid had aangegrepen. De computervaardigheden zijn volgens haar belangrijk voor de jongeren om mee te kunnen doen aan digitale communicatie die steeds meer de overhand krijgt in de samenleving. Ook Moenesar benadrukte het belang van computerkennis voor hun ontwikkeling.   

De directeur van Jamaata Education Center, Jennifer Landveld-Amaata, vond het een uitdaging om alle participanten zover te krijgen om de eindstreep te halen. Met peptalk en wat extra aandacht aan de personen die wilden afhaken, is het gelukt om alle participanten over de streep te trekken.

Het hoofd van de Barronschool, mevrouw Ceder, en een vertegenwoordiger van de districtscommissaris van Marowijne, moedigden de jongeren aan om voort te gaan met het zich ontwikkelen. Een van de deelnemers is geslaagd met een gemiddelde score van 9.9 voor de onderdelen Word, Excel en PowerPoint.

De computertrainingen voor jongeren worden landelijk uitgevoerd. Dit project is een voortzetting van 2021 waarbij de computertrainingen in Paramaribo en Wanica werden gegeven. Nu zijn de districten aan de beurt. Het onderdirectoraat NJA is direct verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project, meldt de Communicatie Unit van AWJ.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May