Pakittow nog niet vrijgelaten; besluit uiterlijk maandag
24 Feb 2023, 15:49
foto
Joyce Paiman, moeder van Stephano 'Pakittow' Biervliet bij het gerechtsgebouw. Zij had gehoopt haar zoon te zien. (Foto: René Gompers)


Het Hof van Justitie heeft in hoger beroep nog geen besluit genomen of Stephano 'Pakittow' Biervliet naar huis mag. De advocaten hebben gehoord van de raadkamer dat uiterlijk maandag een besluit wordt genomen.

Pakittow is niet lijfelijk aanwezig geweest op de zitting. Hij is in Santo Boma en is elektronisch gehoord. Een groep mensen heeft geprotesteerd bij het gerechtsgebouw. Een van de initiatiefnemers, Maisha Neus, had gehoopt dat de activist gelijk vrijgelaten zou worden.

Ook de moeder van Pakittow, Joyce Paiman, heeft enkele uren bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat doorgebracht. Zij had gehoopt na een week haar zoon te zien. Zij vraagt zich af wie haar zoon wilde doden of waar hij brand heeft gesticht dat hij in verzekering is gesteld.

Een grote groep politie en militairen was aanwezig bij het gerechtsgebouw. Diverse straten waren afgezet. Aan ondernemers is het advies gegeven om de zaken te sluiten. Veel winkels in de binnenstad waren dicht omdat aangekondigd was dat er geprotesteerd zou worden om Pakittow vrij te krijgen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May