Assemblee eensgezind over opvallende eigenschappen Binda
24 Feb 2023, 20:43
foto
De Nationale Assemblee heeft een buitengewone openbare vergadering gehouden vandaag om Sham Binda te memoreren.


Tijdens een bijzondere buitengewone openbare vergadering vandaag is stilgestaan bij het leven van het onlangs overleden Assembleelid Sham Binda (VHP). De fractieleiders van de VHP, NDP, ABOP/PL, NPS en BEP zijn eensgezind over dat Binda een bijzondere persoon was. Hij nam geen blad voor zijn mond. Hij was sociaal bewogen en in hart en nieren een ondernemer. Hij was kritisch, ook naar zijn eigen partij en de regering. Dit komt niet vaak voor. Ook president Chan Santokhi zei dat er een leegte is ontstaan door het heengaan van zijn het Assembleelid. Dit binnen zijn gezin, De Nationale Assemblee, de partij en bij familie en vrienden. 

De openbare bijeenkomst werd bijgewoond door zijn weduwe en familieleden. VHP-fractieleider Asis Gajadien typeerde zijn partijgenoot als kritisch, talentvol en een markante persoon. Door zijn militaire achtergrond was hij altijd scherp en helder in zijn meningsvorming. Hij had een hoge dosis aan zelfvertrouwen en een coach voor verschillende fractiegenoten. Hij kon oud of the box denken en was jong van geest.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar memoreerde dat Binda een strenge opvoeding van zijn vader heeft gehad. Hij was opgeleid in de militaire kazerne in Breda tot officier en behoorde tot de eerste groep Surinamers die door Suriname naar Nederland was gestuurd. Echter bewandelde hij na de opleiding een andere pad namelijk het bedrijfsleven. De juiste keuze, zo blijkt, want Binda was een rasechte ondernemer.  Hij runde het bedrijf Jingles samen met zijn echtgenote. Ze studeerden samen in de V.S en hebben 4 kinderen voortgebracht. Binda was actief betrokken bij de oprichting van DA'91. Diverse bijdragen heeft hij geleverd via verschillende maatschappelijke groepen, zoals KKF, AKMOS, STIPO en Kenniskring, merkte Parmessar op.

Obed Kanapé, fractieleider van de ABOP/PL merkte op dat 'wan bigi Srananbrada un lasi'. NPS-fractievoorzitter Gregory Rusland zei dat hij heel kritisch was. Zijn voorbeeld verdient navolging. BEP-fractieleider Ronny Asabina haalde aan dat Binda recht door zee was. Hij werkte keihard om doelen te realiseren en had een professionele kijk op zaken. Hij heeft gestreden voor basisrechten, gelijkheid, een gezond investeringsklimaat en voor rechtvaardige wetten.

Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat de verdiensten van Binda voor zich spreken. Hij zette door tot het uiterste, verbreedde zijn horizon en zette zich tot het uiterste in voor het bredere publiek. Drie weken geleden sprak hij het lid nog door de telefoon en hij klonk strijdvaardig over standpunten die hij innam. Bee heeft hem gewaardeerd voor zijn ongezouten mening. Hij was één uit duizenden en was een grote geest.

De president zei dat een veelzijdige strijdmakker heengegaan is. Hij heeft zijn zittingsperiode niet kunnen afmaken, want de Almachtige heeft anders beslist. Hij was een strijder tegen onrecht en corruptie. Hij kwam op voor ondernemerschap en was een gedreven ondernemer. Niemand mocht aan ondernemers komen. Hij was als Assembleelid een zeer sociaal bewogen mens  en was dienstbaar aan sociaal zwakkeren. De president bedankte Binda voor zijn inzet vaderlandsliefde en dienstbaarheid aan de samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May