Amoksi overweegt als oplossing herintroductie 'blauw rijbewijs'
24 Feb 2023, 08:23
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie


Honderden personen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs, wachten maandenlang om deel te kunnen nemen aan het verkeer. Door gebrek aan printmateriaal beschikken zij nog niet over hun rijbewijs. Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie heeft donderdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het blauwe rijbewijs voorlopig weer in gebruik zal worden genomen.

Verschillende leden hadden vragen gesteld over hoe het zit met de rijbewijzen. Pas na een interruptie van Assembleelid Roy Mohan (VHP), is Amoksi ingegaan op deze vraag. De bewindsman gaf te kennen dat hij een raadsvoorstel heeft ingediend voor aankoop van materiaal voor het vervaardigen van de rijbewijzen. Het gaat om een bedrag van US$ 1 miljoen. Dit voorstel is besproken en moet nog worden goedgekeurd.

De mensen die hun rijbewijzen verlengen, krijgen elke zes maanden een stempeltje op hun strookje waarmee ze weer een half jaar kunnen deelnemen aan het verkeer. De minister heeft niet meegedeeld wanneer de blauwe 'canvas' rijbewijzen in omloop zullen worden gebracht. Dit, terwijl de geslaagden smachten naar hun rijbewijs. "Elke week kijk ik op de website van de afdeling rijbewijzen, maar steeds krijg ik een negatief resultaat", zegt Jo-Anne die maanden geleden is geslaagd voor haar rijbewijs. "Straks kan ik weer les gaan volgen", verzucht ze.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May