President toont medeleven met getroffenen
22 Feb 2023, 00:37
foto
President Chan Santokhi en zijn delegatie bekijken de ravage aangericht bij Rudisa Technical Center aan de Zwartenhovenbrugstraat. (Foto's: Ranu Abhelakh)


President Chan Santokhi heeft handelszaken die slachtoffers zijn geworden van plundering en vernieling bezocht. Ook personen die tijdens het uitoefenen van hun beroep gewond zijn geraakt, zijn bezocht. Het staatshoofd heeft persoonlijk zijn medeleven getoond aan hen. Hij heeft zich georiënteerd bij Rudisa Technical Center, Eurosil, Times Mall, All Star, Afang Gifts & More, Cheungs Sound & Visions en Shell.

Ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, districtscommissaris Ricardo Bhola hebben de president vergezeld. De eigenaren van al deze zaken staan met de handen in het haar. De verliezen lopen in de duizenden Amerikaanse dollars. Voor het opruimen van het puin en het beveiligen van de winkelpanden moet er nu ook extra uitgegeven worden. De ondernemers zullen in de komende twee weken tot twee maanden inkomsten moeten ontberen en zullen hun werknemers toch nog door moeten betalen.

               All Star aan de Domineestraat.

Ambtenaren in dienst van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname die tijdens het uitoefenen van hun beroep gewond zijn geraakt, zijn ook door de regeringsleider bezocht, meldt de Communicatiedienst Suriname. Xhosa Trustfull, de demonstrant die op 17 februari eerste hulp verleende aan een gewonde politieman in de omgeving van De Nationale Assemblee, kreeg een persoonlijke dankbetuiging van president Santokhi.

Eenieder is het ermee eens dat elke Surinamer het recht heeft voor zichzelf op te komen maar dat dit op respectvolle en vredelievende manier moet gebeuren. “Wat gebeurd is op vrijdag 17 februari mag nooit meer voorkomen in ons geliefd land. Het opzettelijk vernielen van andermans goed en mishandeling kan onder geen enkele omstandigheid goed gesproken worden”, stelde Manuel Enjoem, manager van de Times Mall.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May