IRIS: Bidden en gebed voor vrede in het land
21 Feb 2023, 20:28
foto


De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) roept de ouders en opvoeders op hun kinderen duidelijk te maken dat wat zich op vrijdag 17 februari heeft afgespeeld niets anders is dan anarchie en normloosheid, en dat dit nooit tot oplossingen leidt. Integendeel werkt dit alleen maar in het nadeel van alle pogingen om de sociaal-maatschappelijke en financieel-economische situatie in ons land te verbeteren.

De raad heeft in een verklaring zijn afschuw uitgesproken over de georganiseerde plunderingen, brandstichtingen en vandalisme die zich hebben voorgedaan op vrijdag 17 februari tijdens de vreedzame protestdemonstratie op het Onafhankelijkheidsplein.

De raad doet een dringende oproep tot rust en dialoog aan de totale gemeenschap. Hij roept in het bijzonder de vakbeweging, politieke partijen en andere maatschappelijke groeperingen op dat zij bij gebruikmaking van hun democratisch recht van protest te allen tijde de rechtstaat eerbiedigen en zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid te garanderen en vreedzaam protest mogelijk te maken.

Aan de regering vraagt de raad om haast te maken met de sociale maatregelen voor de armsten in de samenleving. Aan de ondernemers vraagt de IRIS dat "zij elkaar ondersteunen om samen met de overheid op zoek te gaan naar wegen om de geleden schade te beperken of te ledigen."

In de De Interreligieuze Raad in Suriname zitten de Madjlies Moesliemien Suriname, de Sanatan Dharm Maha Sabha, de Surinaamse Islamitische Vereniging, de Vereniging Arya Dewaker Suriname en het R.K. Bisdom Paramaribo.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May