Drie ingesloten voor 14.000 krapé-eieren
20 Feb 2023, 15:38
foto
Onverlaten blijven zich schuldig maken aan het rapen van krapé-eieren, ondanks het bij wet verboden is.


Lesley A. (35), Samuel V. (31) en Jerry K. (44) zijn ingesloten ter zake overtreding van de Jachtwet en Wet economische Delicten. In de boot waarin zij met nog twee anderen zaten zijn 28 vuilniszakken met krapé-eieren aangetroffen. In elke zak zaten er 500 eieren.

De afdeling Public Relations van de Politie meldt dat de politie van Albina zaterdag vijf opvarenden op de Marowijnerivier heeft aangehouden. De wetsdienaren voerden in de ochtend een actie uit, waarbij er werd gesurveilleerd op de Marowijnerivier.

Een jeugdige (14) en een vrouw (43) die ook in de boot zaten tijdens de aanhouding, zijn na verhoor heengezonden. De 14.000 krapé-eieren zijn voor vernietiging overgedragen aan de dienst Lands Bosbeheer. Ofschoon het verboden is schildpadeieren (w.o. krapé-eieren) te rapen, in het bezit te hebben, of deze ter verkoop aan te bieden, blijven onverlaten zich schuldig maken aan dit misdrijf. Als er van uit gegaan wordt dat een krapé per keer 150 eieren legt, dan heeft het drietal bijkans 95 nesten vernietigd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May