SRS treft extra voorziening na poging brandstichting
19 Feb 2023, 00:37
foto
Gordijnen van het gebouw van staatsmedium SRS aan de Jaques van Eerstraat werden in brand gestoken. Het buur kon worden geblust. (Foto's: SRS)


De leiding van Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) heeft voorzorgsmaatregelen getroffen en de veiligheid opgevoerd aan de Jaques van Eerstraat. Zaterdag is rond half drie in de ochtend gepoogd het gebouw in brand te steken. Een ruit van een reportagewagen is stukgeslagen en er is ook gepoogd het voertuig brand te steken. 

Earnie Eenig, directeur van SRS, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat vier mannen het terrein hebben betreden. Zij hebben ramen van ruimtes stukgegooid. De deuren zijn besprenkeld met brandstof. Gordijnen zijn naar buiten getrokken en deze zijn in brand gestoken. Aan de regering is gevraagd om in deze periode permanente militaire bewaking te plaatsen op het terrein.

Ook bij de deuren is geprobeerd brand te stichten.

De security en de brandweer hebben erger voorkomen. Het gebouw heeft schroei- en waterschade opgelopen. De schade is beperkt gebleven. Eenig merkt op dat de mannen als doel hadden om brand te stichten. Zij waren niet daar voor een inbraak. De camerabeelden zijn afgestaan aan de politie voor verder onderzoek.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May