Caricom staat achter regering Santokhi
18 Feb 2023, 04:59
foto


De Caricom-regeringsleiders hebben in een verklaring hun steun betuigd aan de democratisch gekozen regering van Suriname onder leiding van president Chan Santokhi. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking heeft de Caricom geïnformeerd over de aanhoudende ongeregeldheden in Paramaribo. Ramdin is in de Bahama's waar hij president Santokhi vertegenwoordigde op de 44e Caricom reguliere top van regeringsleiders.

De Caricom-regeringsleiders hebben de gewelddadige aanvallen op mensen en op particuliere en openbare voorzieningen, waaronder het parlement, krachtig veroordeeld. Ze zeggen in een verklaring dat ze het recht op vrije meningsuiting en het recht op vreedzaam protest erkennen, maar vinden dat er geen excuus kan zijn voor het gebruik van geweld bij welke vorm van demonstratie dan ook.

Ze bevestigden dat deze acties alleen dienen om de rechtsstaat en de stabiliteit van democratieën te ondermijnen. Bovendien bedreigen ze het leven en het levensonderhoud van de burgers en zijn ze schadelijk voor de belangen van de bevolking, gaat de verklaring verder.

"Caricom is solidair met alle gezagsgetrouwe burgers van Suriname en dringt er bij alle betrokkenen op aan alles in het werk te stellen om de openbare veiligheid te handhaven. Alles moet in het werk worden gesteld om met spoed de rust te herstellen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May