NPS geschokt over uitspattingen actievoerders
17 Feb 2023, 17:21
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) is voorstander van elke vreedzame betoging in het kader van de rechtsstaat en het uiting geven aan het recht van vrije meningsuiting en het recht van betoging en respecteert deze rechten ten volle.

Evenwel heeft zij met afschuw kennis genomen van de uitspattingen van de demonstraties, die zoals het hoort vreedzaam begon. Vooral de aanval op het DNA-gebouw, het hoogste college van Staat heeft ons bijzonder geschokt en wordt dan ook gezien als een rechtstreekse aanval op de democratie en de rechtsstaat; een goed dat de partij hoog in haar vaandel draagt.

De NPS doet een dringend beroep op alle actievoerders om hun stem en eisen luid en duidelijk kenbaar te maken, zonder schade aan te richten aan have en goed van de overheid en particulieren.

Het plegen van baldadigheden zoals plunderingen en of vernielingen dienen onder alle omstandigheden achterwege gelaten te worden. De gepleegde daden brengen onherstelbare schade aan onze samenleving.

Het kan anders dan wat zich nu voltrekt. Laten wij als Surinamers onze liefde voor het land voorop stellen en geen partij zijn bij de verslechtering van de huidige situatie.
 
De NPS roept de actievoerenden op, wet en recht onder alle omstandigheden te respecteren.

Namens de NPS
Dr. Gregory Rusland
Voorzitter
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May