SSEB keurt plunderingen af; regering moet beleid ombuigen
17 Feb 2023, 15:46
foto
De Shell Shop aan de Maagdenstraat is geplunderd door betogers.


De Surinaamse Service Station en Exploitantenbond (SSEB) keurt het af dat de Shell Shop aan de Maagdenstraat doelwit is geweest van vernieling en plundering vandaag. De deuren zijn ingeslagen en er is schade toegebracht aan het bedrijf. De SSEB keurt het af dat actievoerders op deze wijze te keer zijn gegaan met eigendommen van burgers en de Staat. De SSEB betuigt medeleven met de servicestation exploitant.

Voorzitter Guno Castelen zegt aan Starnieuws dat als vakbondsleider hij begrijpt dat mensen het moeilijk hebben en gebukt gaan onder de situatie. Maar dit rechtvaardigt niet dat eigendommen van anderen worden vernield en dat er geplunderd wordt. De vakbond is niet tegen een vreedzame betoging maar zaken dienen ordelijk aan toe te gaan.

De vakbondsleider roept de regering op om de gesprekken met de vakbeweging en het bedrijfsleven zo snel mogelijk op te pakken om het beleid om te buigen. Maatregelen dienen gefaseerd te worden uitgevoerd opdat mensen niet onnodig worden verarmd. De economie moet de mens dienen en burgers niet ten gronde richten. Castelen merkt op dat als de regering niet in staat is het beleid om te buigen, ze haar mandaat moet teruggeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May