PL houdt spoed structurenvergadering na uittreden NPS
16 Feb 2023, 03:14
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van PL.


Pertjajah Luhur (PL) houdt vanavond in haar partijcentrum een structurenvergadering om de situatie te bespreken nu de NPS uit de coalitie is gestapt. Partijleider Paul Somohardjo zegt in gesprek met Starnieuws dat de samenwerkingsovereenkomst op 30 mei 2020 getekend is tussen de vier voorzitters van de coalitie. "Als eentje nu uit de coalitie stapt, ontstaat er een andere situatie. Wij willen hierover onze achterban raadplegen", legt Somohardjo uit.

De coalitie heeft, nu de NPS geen deel meer is van de regering, 30 zetels. In feite gaat het om 29 zetels, want Assembleelid Edward Belfort (ABOP) gaat al geruime tijd zijn eigen weg. Somohardjo merkt op dat er ook andere leden kunnen zijn die een andere opvatting hebben. Het is goed volgens de politicus, om de achterban te informeren en de gevoelens van de structuren te peilen.

De PL-leiding heeft ook juristen om advies gevraagd over de status van de overeenkomst die getekend is tussen de vier partijen. De vraag is of er een nieuwe overeenkomst moet komen nu de NPS niet meer meedoet in de coalitie. Ook zal er gesproken worden over de verdere invulling van de ministersposten op Onderwijs, Wetenschap & Cultuur en Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Somohardjo merkt op dat de partijstructuren mandaat hadden gegeven aan de leiding om de samenwerking aan te gaan met de coalitiepartners. De situatie is nu veranderd, vandaar de spoedbijeenkomst met de structuren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May