C-47 wil daden zien; ultimatum gesteld aan president
14 Feb 2023, 03:13
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein. (Foto: René Gompers)


De bonden aangesloten bij C-47 hebben hun eisen op papier gezet en naar president Chan Santokhi gestuurd. Het gaat om 6 eisen die onmiddellijk uit te voeren zijn zodat er wat verlichting komt voor de bevolking, geeft de vakcentrale aan. De organisatie geeft de president tot uiterlijk 16 februari de tijd om te werken aan de eisen. "Er zal dit keer geen genoegen genomen worden met gesprekken," wordt er in de brief benadrukt. "De werkers willen daden zien."

C-47 eist dat de verdere verhoging van brandstofprijzen terug wordt gedraaid, het stopzetten van de maandelijkse aanpassingen bij Telesur waardoor internet voor grote delen van de samenleving onbereikbaar wordt, dat er concrete daden worden gesteld om de koersen te stabiliseren, dat de belastingschijven worden aangepast, dat het rapport van de Energiecommissie- die een redelijk tarief voor stroom heeft berekend- direct uitgevoerd wordt en dat de voorstellen van de vakbeweging aan de overheid -over waar zij extra inkomsten kan halen- worden uitgevoerd.

"Wij wensen te benadrukken dat u niet lichtvaardig met bovenstaande eisen omgaat," drukt C-047 de president op het hart. "Om de eisen kracht bij te zetten wordt er een ultimatum verbonden die per donderdag 16 februari verloopt. Er zal dit keer geen genoegen worden genomen met gesprekken. De werkers willen daden zien."

Woensdag komen de bonden weer bij elkaar om een actiemodel en de strategieën te bespreken. Op de vorige vergadering is besloten om de overheid te laten merken dat de maatregelen om subsidies af te bouwen en haar inkomsten te vergroten, niet meer te dragen zijn. Straatacties zijn niet uitgesloten was er toen al duidelijk gemaakt want "de rek is eruit."
pdf-icon.gif Brief_C-47_aan_president.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May