NDP subafdeling Blauwgrond start met veldwerk
13 Feb 2023, 20:44
foto
De subafdeling Blauwgrond van de NDP is zaterdag begonnen met het veldwerk van de partij. Tijdens de huis aan huis bezoeken hebben de bewoners hun misnoegen geuit over de situatie in het land. (Foto: NDP Media en Communicatie)


De subafdeling Blauwgrond heeft zaterdag de kick-off in Geyersvlijt gegeven voor het veldwerk van de partij. Het doel  is om huis aan huis te gaan om met de bewoners van gedachten wisselen en aan te horen wat de belangrijkste vraagstukken zijn in de dagelijkse en soms ook huiselijke sfeer. De subafdeling helpt dan waar mogelijk, soms met hulp van het hoofdbestuur. Met dit startsein is het signaal gegeven aan de overige ressorten die zich klaarmaken om het veldwerk op te voeren welke een landelijk karakter zal hebben.

De leden, maar ook huizen van niet-leden of sympathisanten en teleurgestelde NDP stemmers werden bezocht. Ze hebben de gelegenheid gehad om hun zienswijze aan te kaarten of hun misnoegen te uiten. Bewoners kwamen spontaan naar de groep toe en velen hebben tijdens de gesprekken aangegeven spijt te hebben van hun keus en terug te willen naar het vertrouwde 'thuis' van de NDP, meldt de Media en Communicatie in een persbericht.

Op de kadermeeting van 4 februari is heel veel informatie verstrekt welke zaterdag nader werd uitgelegd aan de bewoners van subafdeling Blauwgrond, onder leiding van voorzitter Armand Snijders. Inhoudelijk werd dieper op de volgende onderwerpen ingegaan: interne partij organisatie, de sterk verslechte situatie in het land vanaf 2020, de hoge koers, de invoering van btw en de hoge prijzen voor basisgoederen.

Het gezelschap bestond onder andere uit het bestuur van NDP Blauwgrond, DNA leden van Paramaribo, Melvin Bouva, Stephan Tsang en de gewezen First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, die zelf ook in het ressort woont. Ze heeft zich persoonlijk georiënteerd en heeft diverse gesprekken gevoerd met bewoners en de pijnpunten genoteerd. De algemene tendens is dat de mensen niet uitkomen met hun maandelijks salaris en dat men genoodzaakt is een bijverdienste te zoeken, vaak ten koste van het gezinsleven. De mensen hebben aangegeven dat de kwaliteit van het leven afneemt en n de nadruk alleen wordt gelegd op het dagelijks overleven. Er werd bezorgdheid geuit en aan de aanwezige DNA leden gevraagd om de wederom aangekondigde verhogingen voor nutsvoorzieningen, gas en brandstof aan te kaarten in De Nationale Assemblee.

Duidelijk is geworden dat de NDP reeds lange tijd in stilte heeft gewerkt in Paramaribo, onder leiding van de coördinator Jennifer Geerlings-Simons.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May