Noersalim voor vijf jaar herkozen als voorzitter HVB
13 Feb 2023, 00:57
foto
Politiek leider Raymond Sapoen spreekt het nieuwe bestuur van de HVB toe. Hij vraagt de nieuwe bestuursleden extra te presteren.


Het hoofdbestuur met Mike Noersalim als voorzitter, kreeg zaterdag van het partijcongres van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) weer het mandaat om de organisatie voor de komende 5 jaren te leiden. Dit wordt zijn laatste termijn zoals de statuten dat voorschrijven. Voorts werd door het partijcongres ook een nieuw bestuur van de Jongerenraad met als voorzitter Georgecello Jongaman benoemd voor de periode van 3 jaar.

Voorzitter Romeo Samijo van het congresbestuur heeft een lijvige agenda afgewikkeld. Tijdens deze vergadering zijn ook behandeld de wijziging en de goedkeuring van enkele artikelen van de statuten van de partij. Deze zijn aangepast aan de tijdgeest. Het bestuur dat voor 5 jaar gekozen is, bestaat verder uit Isaak Soerokarso, Deldry Seedo, Rudy Soerodimedjo, Eddie Setrojojan, Manuel Room, Sergio Niekoop, Soraya Goerdath, Ashwien Karaja, Clay Oesmanadi, Fryasti Soepari, Ryan Pollack, Mahinderkapoor Kalicharan, Reita Madhuban-Wee Wee en Quintis Ristie.

In zijn dankwoord wees Noersalim de aanwezigen op de armoede die steeds verergert. “Het water staat ons al geruime tijd aan de lippen als het gaat om de verhoogde kosten van elektriciteit, water, benzine en brood dat op de plank gebracht moet worden. Met de verdere aanpassingen van het vorengenoemde zullen wij straks in dit water verdrinken, want ook de prijsverhoging op gasbom staat nog op ons te wachten. De verschillende fases van herstel die deze regering ons steeds voorhoudt ter verbetering van het leven van alledag, heeft de samenleving in de afgelopen 2½ jaar steeds in verarmingsfases gebracht”, hield hij de aanwezigen voor.

Van degenen die maandelijks recht zouden moeten hebben op die tegemoetkoming van SRD 1800, vraagt Noersalim zich af of alleen coalitiegenoten daarvan profijt hebben. “In sommige gezinnen moeten ouders dagelijks bekijken wie van hun kinderen de school zal bezoeken, omdat het inkomen tekort schiet vanwege de dagelijkse kosten van alle kinderen schoolgaande of nog niet, die ondraaglijk zijn geworden. Het geloof in de politiek is tanend. Maar toch is het de politiek die richting geeft aan de samenleving”, vervolgde hij.

Politiek leider Raymond Sapoen hield bij de introductie van de nieuwe bestuursleden, hen voor extra te presteren. “Vooral hoe de coalitie niet als eenheid functioneert kunnen wij van alles verwachten”, wees hij hen erop. “Geluiden worden opgevangen dat coalitiepartijen, zeker 2 van hen, uitkijken naar het helpen redden van het zinkend schip of hun zinnen zetten voor de verdere versterking van de gelederen, bij de komende verkiezingen, met de grote buitenparlementaire partijen. Bij de start van deze regering hebben wij hen het voordeel van de twijfel gegund.  Maar nu is het, 'Chan moet weg', wat wij vaak gescandeerd horen.

“Maar als de huidige coalitie Onderwijs + Ondernemen = Ontwikkeling bij het begin van hun regeerperiode - welke de HVB nog steeds scandeert - hadden meegenomen, waren wij in elk geval niet zover gezakt als nu. Maar ook de vernieuwingen in ons Onderwijs blijken niet goed doordacht te zijn en kunnen ons verder van huis brengen. Als de vorige regering als slecht werd getypeerd, krijgt de huidige nu al het predicaat van slechter. Ook een herzien kiesstelsel kan straks een zware bevalling krijgen als er in de coalitietop verschillend hierover wordt gedacht. En als deze bevalling een miskraam lijkt te worden, komen de verkiezingen van 2025 op de tocht te staan. Allemaal zeer slechte vooruitzichten op financieel-monetair, sociaal-economisch en het bestuurlijk vlak”, sloot Sapoen de avond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May