NPS met één been uit de coalitie
11 Feb 2023, 10:56
foto
Assembleelid Ivanildo Plein, voorzitter afdeling Paramaribo van de NPS.


De afdeling Paramaribo vindt dat de NPS uit de coalitie moet stappen. Er is veel ontevredenheid over het beleid en de recente maatregelen die genomen zijn die zwaar drukken op het volk. Hoewel NPS deel uitmaakt van de regering, kan ze onvoldoende druk uitoefenen. Gisteravond hield de afdeling Paramaribo onder leiding van voorzitter Ivanildo Plein (Assembleelid) een spoedbijeenkomst met de onderafdelingen.

Plein om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat van de 19 onderafdelingen van Paramaribo, 14 aanwezig waren op de vergadering. 12 hebben zich uitgesproken over het uittreden van de NPS uit de coalitie. Een onderafdeling heeft tegengestemd en één heeft zich onthouden. Het hoofdbestuur onder leiding van Gregory Rusland is op de hoogte gesteld van het besluit.

Op het congres van de NPS in oktober heeft het hoofdbestuur mandaat gekregen om naar bevind van zaken te handelen. Plein voert aan dat de partij 11 afdelingen heeft. Morgen komen de onderafdelingen bijeen om zich te uiten over de situatie. Plein merkt op dat uiteindelijk heeft hoofdbestuur een besluit moet nemen. Het is wel de afdeling Paramaribo die voor drie zetels heeft gezorgd in De Nationale Assemblee, maar elke afdeling heeft een stem. Plein wacht het besluit van het hoofdbestuur af nadat de afdelingen geconsulteerd zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May