Koopkracht versterking...
08 Feb 2023, 08:42
foto


En toen kregen de 14.333 personen SRD 1.800 koopkracht van de overheid. Althans, het geld moet op hun rekeningen worden overgemaakt. Hiermee helpt 'lanti' de mensen betalen voor brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

Het is goed dat de 'written media' er zijn anders zou men die bigi lafu horen en mind you niet van blijdschap. Om heden ten dage je dagelijkse lasten te betalen en minimaal 1 warme maaltijd  en een broodmaaltijd voor een gezin van 4 op te tafel te zetten. Moet je gezamenlijk ruim SRD 12.000 per maand verdienen. En dan praat ik over een netto inkomen anders leef je nog steeds  ver onder de armoedegrens. De realiteit leert ons dat vele Surinamers netto als een gezin rond de 5.000 over houden om van te leven.

Ik wil geen ellenlang artikel schrijven dus vraag ik de heren professoren en kaderleden en meer van dat soort hoog geschoolden van de coalitie om de navolgende vraag te beantwoorden en o, ja a.u.b. geen preek over erfenissen van vorige regeringen en wat allemaal nog meer want dat legt geen zoden aan de dijk.

Beste,
Rekening houdende met de navolgende data, huur cq aflossing hypotheek SRD 1500, Telesur SRD 800, EBS SRD 450, SWM SRD 125, brandstof 40 liter tank Vitz SRD 2.040 (1.5 tank per maand).
Dit betreft een gezin van 4 mensen mama, papa en 2  kinderen elk schoolgaand. Nu hebben ze hun vaste lasten betaald maar nog niet gegeten, gedronken, ze zijn nog niet gebaad en gekleed, niks in het huishouden mag stuk gaan want vervangen lukt niet.

Mijn vraag beste beleidmakers hooggeschoolden en kaders en professoren, graag een uitleg hoe ze moeten uit komen met die extra  SRD 1.800. Ik daag elke VHPer uit om met een oplossing voor deze simpele vraag te komen. En kom niet vertellen dat ze een extra job moeten doen want dat trekt een wissel op het gezinsleven en leidt tot jeugdcriminaliteit.
Heren ik ben wachtende op uw antwoord... ondertussen mi ati e krey want un kir a volk.

Ryan Pollack
HVB Genderraad
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May