In 2 weken tijd 12 vuurwapens in beslag genomen
06 Feb 2023, 17:52
foto
Statistieken van de periode 16 tot en met 29 januari. Er zijn ook 19 rijbewijzen ingevorderd.


Landelijk zijn er 227 roadblocks uitgevoerd in de periode 16 tot en met 29 januari. Er 12 vuurwapens in beslag genomen. 226 arrestaties zijn verricht door de politie. In totaal zijn 133 verdachten in verzekering gesteld. Dit is ruim 58%. Er zijn 206 dossiers ingediend bij het Parket.

Naar aanleiding van informatie van de gemeenschap, heeft de politie verschillende zaken kunnen ophelderen. Het gaat om berovingen, inbraken en andere zeer ernstige strafbare feiten die een negatieve impact hebben op het veiligheidsgevoel van de samenleving. De directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs laat optekenen dat zinloos geweld met name onder scholieren, speciale aandacht verdient. "We mogen als samenleving nimmer toestaan dat onze jeugd ontspoord raakt aan verleidingen, misleidingen en de harde criminaliteit".

Hoewel de politie haar voorlichting naar deze doelgroep toe heeft opgeschaald, pleit commissaris Isaacs  voor een integrale aanpak van dit fenomeen. Het lijkt op een maatschappelijk probleem en het zou daarom van belang zijn dat gedragsdeskundigen, met de overheid in de lead, zich hierover buigen, stelt Isaacs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May