5 verdachten roofoveral ingesloten; klein deel geld gevonden
04 Feb, 10:29
foto


Vijf verdachten zijn aangehouden in zaak van de roofoverval aan de Ragoebierstraat. Sergunio A. (22), Melvin A. (50), Martin O. (44), Marvin M. (38) zijn door het Regio Bijsand Team Paramaribo en Midden (RBTP & M) en door medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten aangehouden. De vijfde verdachte, de 34-jarige Leroy P. die militair is, werd door de Militaire Politie (MP) in de kraag gevat.

Dit vijftal heeft op 1 februari een geldtransport voertuig van een goudopkoop bedrijf met zware wapens beschoten, waarna de verdachten er vandoor gingen met grote geldbedragen in US-dollars, euro, SRD en een vuistvuurwapen van het merk FN 57. De bestuurder en zijn bijrijder die in het geldtransport voertuig waren gezeten, waren belast met het vervoeren van het geld, waarbij één hunner tijdens de beschieting schotverwondingen heeft opgelopen en ter verpleging in het ziekenhuis is opgenomen, meldt de politie Public Relations.

Leden van het RBTP signaleerde het voertuig waarmee de roofoverval is gepleegd diezelfde avond aan de Ming Doelmanstraat. Volgens de bekomen informatie zou de verdachte Melvin A. het voertuig op het voormeld adres van zijn ouderlijke woning hebben geplaatst. Deze verdachte werd daarbij samen met zijn zoon Sergunio A. in de boeien geslagen. Bij een ingesteld onderzoek in de woning, werden een klein deel van de buit en een jachtgeweer in de kamer van Sergunio aangetroffen en in beslag genomen. Het jachtgeweer is legaal en blijkt van de vader te zijn.

Op hun aanwijzing werd vervolgens de verdachte Martin O. aangehouden en werden er in de woning van deze verdachte eveneens een klein deel van de buit, een riot shotgun, een Fal wapen en drie kogelwerende vesten gevonden en in beslag genomen.
De verdachte Marvin M. op wiens naam het grijze voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd staat, kwam in beeld en werd op donderdag 2 februari aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.
Advertenties