Bij uitvaart: Sardjoe kon 'out of the box' denken
21 Jan 2023, 22:49
foto
Warsha Torilal-Sardjoe zal de leiding van Rudisa Holding Company overnemen, nu haar vader is overleden. Zij maakte al deel uit van de leiding. (Foto's: René Gompers)


Het vermogen om groot en 'out of the box' te denken, doelgericht, moedig, een fotografisch geheugen, de bouwer van een legacy in binnen- en buitenland. Maar ook een goede vriend en familieman, gewoon een goede echtgenoot, vader en grootvader. Zo is Dilip Sardjoe door verschillende sprekers uit binnen- en buitenland neergezet tijdens de uitvaartbijeenkomst bij hem thuis op Paramaribo-Noord. Hij is met staatseer naar het crematie-oord te Weg naar Zee begeleid. Benadrukt is dat zijn legacy wordt voortgezet, binnen en buiten Suriname.

Sardjoe heeft naast Suriname ook bedrijven opgericht in Amerika en Guyana maar het zakelijke netwerk reikt tot in andere delen van de wereld. De CEO's van de verschillende bedrijven hebben 'Dipo' of 'Rudi' beschreven als guru, superstar, big boss, great friend. Anil Nandlall, de advocaat-generaal en minister Legal Affairs, heeft de Guyanese president Irfaan Ali vertegenwoordigd. "The karma and dharma of Dilip Sardjoe is fenomenal, and that would be an understatement," merkt hij op. "Kijk maar naar deze bijeenkomst dat uit belangrijke mensen uit verschillende delen van de wereld bestaat. Dat alleen getuigt van de prestaties, de handelingen, karma en dharma van meneer Sardjoe."  De Guyanese regering en volk zijn Sardjoe heel dankbaar, deelt hij mee.


Ex-president Desi Bouterse is 'Dipo' ook heel dankbaar. Hij wil het niet hebben over de politiek maar over zijn goede vriend, een man op wie je kon rekenen maar ook zonder bochten zijn gedachten uitte en resoluut was in besluiten nemen. Bouterse en anderen, ook de buitenlanders halen aan dat 'Dilip' een goede kok was, gek was op basketbal en kaarten spelen. Een man die keihard zaken deed maar ook heel erg familiaal kon zijn. Er wordt aangegeven dat hij vaak bijdroeg aan sociale activiteiten maar zich heel ver op de achtergrond hield. De verschillende CEO's hebben aangegeven dat de  bedrijven zijn visie blijven volgen, de legacy wordt voortgezet.

"Mi mati Dilip Sardjoe, de iron man is heengegaan,"  haalde vicepresident Ronnie Brunswijk aan. "Suriname heeft een grote zoon verloren. Een vriend van velen, een doorgewinterde ondernemer, een politicus maar meer nog een zorgzame echtgenoot, vader en grootvader. Ik heb hem gekend als vriend, zakenman en politicus. Mijn hechte vriendschap met hem zal met zijn heengaan niet vergaan maar zal verankerd blijven in mijn leven. Dilip is een man voor wie ik respect, bewondering en waardering heb gehad." Brunswijk heeft zijn 'bigi mati' helemaal naar Weg naar Zee begeleid. Hij heeft ook deelgenomen aan de crematie ceremonie en heeft wat tijd met de familie doorgebracht.

Dochter Warsha Torilal-Sardjoe is nu de grote baas. Omringd door de verschillende leidinggevenden op het podium geeft ze aan dat "alles wat hij heeft opgebouwd zal blijven bestaan en doorgroeien." Zij besteedt meer tijd aan de vader en familieman dan de zakenman Dilip Sardjoe. Zijn gemis is groot, het anker is er niet meer maar hij heeft genoeg kennis en tools achtergelaten om door te kunnen gaan, thuis en zakelijk. Varsha: "Pa, misschien had God u nodig om ergens anders iets moois te bouwen. En moeten wij het doen met de tijd die ons gegund was. Onze guru. Mijn hero, wij zullen u missen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May