Politiebericht over dodelijk incident Gesselstraat
19 Jan 2023, 18:54
foto


Denzel Mijnals (27) is woensdag aan de Eugène Albert Gesselstraat (voormalig Hoogestraat) dodelijk geraakt door een kogel uit een politiewapen.

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat de schutter, een politiefunctionaris op de kruising Gessel- en Waaldijkstraat was gestopt. Een man maakte het portier van zijn voertuig open en vroeg hem of hij taxi reed. De politieambtenaar gaf hem te kennen dat hij geen taxi reed, meldt de afdeling Public Relations. De politiefunctionaris stapte vervolgens uit zijn auto en liep naar het portier.

Toen de politieman terug liep naar zijn voertuig om plaats te nemen achter het stuur, werd hij van achteren door Mijnals aangevallen. De twee manspersonen geraakten daarbij in een worsteling, waarbij Mijnals vermoedelijk de wetsdienaar wilde beroven. De verdachte probeerde zich hierna uit de voeten te maken, maar de politiefunctionaris loste een schot op de vluchtende verdachte.

Mijnals liep een schotverwonding op en heeft ter plekke het leven gelaten. Een arts stelde officieel de dood vast. Het ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie afgestaan aan de nabestaanden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May