President wil brandweervoertuigen bij Indiaas bedrijf kopen
19 Jan 2023, 07:27
foto
President Chan Santokhi en zijn delegatie hadden vorige week een onderhoud met het Indiase bedrijf Brijbasi Hi Tech Udyog Limited. Er is gesproken over aanschaf van brandweervoertuigen.


Met het bedrijf Brijbasi Hi Tech Udyog Limited heeft president Chan Santokhi tijdens zijn bezoek aan India gesproken over aanschaf van voertuigen voor het Korps Brandweer Suriname. Het Indiase bedrijf heeft 15 jaar geleden brandweerwagens aan Suriname geschonken.

De voertuigen waren indertijd overgedragen aan Justitie en Politie, toen Santokhi minister van dit departement was. Het bedrijf is gespecialiseerd in het fabriceren van voertuigen en bijbehorende machines die nodig zijn voor het bestrijden van brand, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Brijbasi kan reeds gebruikte voertuigen in geconditioneerde staat terugbrengen. De voertuigen worden hierbij uitgebouwd en afgestemd op de behoefte van de koper. Hierbij kan een wagen voorzien worden van ladders van verschillende hoogten. De voertuigen hebben de technologie om gas te detecteren, en kunnen worden ingezet bij aardbevingen.

Het bedrijf is pionier op het gebied van ontwerp, fabricage en levering van brandweervoertuigen en -apparatuur op het Indiase subcontinent. Het staatshoofd geeft aan dat de aanschaf van brandweervoertuigen nodig is, daar de huidige zich niet in goede staat bevinden. Er zal aangegeven worden welke voertuigen Suriname nodig heeft voor de aanlevering.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May