Vorswijk: Niks mis met toewijzen dienstwoningen Nw Amsterdam
18 Jan 2023, 03:36
foto
Minister Dinotha Vorswijk geeft uitleg over verkoop dienstwoningen in Nieuw Amsterdam.


Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee uitgelegd dat er niks mis is met verzoeken om 8 dienstwoningen in Nieuw Amsterdam toe te wijzen aan de mensen die daar jarenlang wonen. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat deze kwestie in de Raad van Ministers is besproken. Er is toestemming gegeven dat de mensen erover kunnen beschikken. Hij merkte op dat alle moves van GBB door een vergrootglas worden bekeken.

Assembleelid Roy Mohan (VHP) kaartte deze kwestie aan in De Nationale Assemblee. Hij wilde weten wat het grondbeleid is, want er zou grond uitgegeven zijn in het Openlucht Museum in Nieuw Amsterdam. Overheidsgebouwen zouden gereserveerd moeten worden binnen het museum. Hij wilde duidelijkheid van de regering. Mohan kreeg bijval van de fractieleiders van de NDP en VHP. Rabin Parmessar wees op de grote waarde van historische panden. Gajadien eiste dat de regering staande de vergadering moest antwoorden.

Vorswijk antwoordde dat het niet is dat mensen die jarenlang wonen in een dienstwoning deze toegewezen krijgen. Er zitten mensen bij die meer dan 30 jaar daar wonen. Zij hebben de dienstwoningen ook gerenoveerd. De bewindsvrouw gaf door dat het gaat om percelen tussen de 345 m2 en grootste perceel is 932 m2. Vorswijk zegt vijf maanden gewacht te hebben op het advies van de districtscommissaris. Toen dit uitbleef, zijn de stukken verder afgehandeld.

Assembleeleden, onder wie Harriët Ramdien (VHP), zeiden dat de lijn doorgetrokken moet worden. Verschillende personen die decennialang in een dienstwoning wonen, wachten ook op een besluit voor toewijzing. Ramdien is niet tegen het besluit van de minister maar wil weten of er een versnelde procedure kan worden gevolgd voor eenieder. Er werd gevraagd om eenduidigheid en transparantie.


Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April