BEP over aanslag rechtsstaat: Daad van barbaarsheid
17 Jan 2023, 06:51
foto


De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) veroordeelt, de afgelopen vrijdag gepleegde aanslag op het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat. Het is een daad van barbaarsheid en aanslag op de rechtsstaat van de Republiek Suriname.

Een rechtsstaat is een hoog verworven goed, waar geleefd en gewerkt wordt volgens wettelijke regels met een ordenend karakter. Waar niemand boven de wet staat en waar iedereen gelijk is voor de wet en waar de hoofdtaak van de Staat is deze (mensen)rechten te bevorderen, beschermen, handhaven en waarborgen. De rechterlijke macht is dus een belangrijke pijler van de democratische rechtsstaat waarin wij hier in ons land Suriname leven.

De gepleegde aanslag, om welke reden dan ook, is niet alleen buiten de Surinaamse orde, maar staat direct ook gelijk aan een aanslag op onze Surinaamse rechtsstaat. Een ongekende snode en terroristische daad midden op dit toch wel zeer moeizaam en zwaar sociaal, financieel-economisch en psychologisch punt in onze eigen Surinaamse geschiedenis en ontwikkeling.

De BEP meent dat de regering deze zaak tot de bodem uit moet zoeken. Ook al zou het betreffen een zogenaamd 'scenario'. We zijn nog een jonge natie. Maar we hebben desalniettemin veel te verliezen van al wat we toch hebben kunnen bereiken met ons eigen zweet en bloed en tranen en dat van onze ouders en voorouders. God zij met ons Suriname.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May