Santokhi bij 74 jaar VHP: Het werk is nog niet af
16 Jan 2023, 08:56
foto
VHP-voorzitter, president Chan Santoki


"Het kan altijd beter en de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) zal ook ernaar streven datgene dat niet goed is gegaan te verbeteren. Er is veel gerealiseerd in de afgelopen 74 jaar onder bezielende leiding van verschillende personen op alle niveaus. Maar het werk is nog niet af. Wij roepen daarom op om als partij in eenheid, sterke discipline en loyaliteit verder te werken aan de vergroting van de VHP om het nationaal belang te dienen". Dit zegt de voorzitter van de partij, president Chan Santokhi, desgevraagd aan Starnieuws. Er zijn verschillende activiteiten gepland voor de herdenking van de 74e verjaardag van de VHP. Later op de dag is de president terug in Suriname.

Drie markante jonge Surinamers -Asgar Karamat Ali, Jagesar Persad Kaulesar Sukul en Jagernath Lachmon- hebben 74 jaar geleden het historische initiatief genomen om drie politieke partijen te fuseren in een politieke organisatie, met het doel een substantiele en toekomstgerichte bijdrage te leveren aan de maatschappelijke en economische ontwikkeling van Suriname.

74 jaar geleden was dit initiatief niet een eenvoudige, maar zeker een noodzakelijke gezien de maatschappelijke verhoudingen toen in de Surinaamse samenleving in opbouw. Terugblikkend is deze moedige stap van jonge intellectuele Surinamers van die dag van groot belang geworden voor de verdere opbouw van Suriname. Deze op democratische principes georganiseerde politieke organisatie heeft een ontwikkeling meegemaakt dat meegegaan is met de de maatschappelijke ontwikkeling en zich ook als zodanig aangepast aan de steeds veranderende omgeving, zegt Santokhi.

Vandaag aan de dag is de VHP niet alleen de grootste politieke partij met regeerverantwoordelijkheid, maar een open, transparante en nationale politieke partij. Een partij die toekomstgericht is gebleven, principieel is in haar gedrag en pragmatisch is om fundamentele en diverse vraagstukken en uitdagingen in de Surinaamse samenleving en internationaal om te zetten in effectief beleid.

De VHP blijft een partij gericht op versteviging en verdieping van democratie en rechtsstaat, met een visie om fundamentele vrijheden en mensenrechten te verankeren in ons maatschappelijk bestel en een economische politiek te voeren dat zowel sociaal als liberaal is om een sterk fundament voor duurzame groei en verantwoordelijke ontwikkeling te creëren.

De politieke organisatie zal blijven strijden voor een democratische cultuur en bescherming van de rechtstaat. Elke poging of actie om de rechtsstaat, orde en rust aan te tasten wordt in de meest krachtigste bewoordingen afgekeurd en veroordeeld. Suriname en Surinamers hebben geen behoefte aan een herhaling van de jaren 80.

De partij zal voortgaan om een partij te blijven die het nationaal belang voorop stelt en werken met toewijding en daadkracht aan de verdere verbetering van het leven van elke Surinamer waar zij zich ook moge bevinden.
Sociale polarisatie en etnische conflicten aanwakkeren moeten met kracht en resoluut worden verworpen. De VHP blijft een partij van natievorming, eenheid en saamhorigheid.

"De VHP en haar aanhang beseffen dat wij als Surinamers voor grote uitdagingen staan, zowel maatschappelijk als economisch. Wederom zullen Surinamers als een collectiviteit deze problemen moeten oplossen. En deze keer moet het voor eens en altijd zijn. Laten wij uit het verleden leren en de toekomst met die inzichten bouwen." De leiding van de partij dankt haar leden en achterban voor het gedemonstreerde vertrouwen en de arbeid welke is en wordt verricht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May