LVV-minister Sewdien oriënteert zich in Saramacca
14 Jan 2023, 16:04
foto
Minister Parmanand Sewdien van LVV samen met dc Sherin Bansi-Durga van Saramacca te Dirkshoop. Daar is het startsein gegeven van het landelijke plantvermeerderingsproject.


Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gisteren te Dirkshoop in Saramacca het startsein gegeven van het landelijke plantvermeerderingsproject. Vruchtplanten zoals manja, peerguave, kersen, moendoe, maar ook zwarte peper planten werden vermeerderd. Het doel is om kwalitatief goed plantmateriaal beschikbaar te stellen voor de gemeenschap.

Samen met de districtscommissaris Sherin Bansi-Durga  heeft de bewindsman zich georiënteerd bij verschillende overheidsprojecten alsook een bezoek gebracht aan  Suriname Pig Farms NV.  De delegatie is ook geweest te La Poule en Tijgerkreek alwaar de status van de waterhuishouding is bekeken, meldt LVV.

De ondernemer Lex van Dijk, de mede-eigenaar van Suriname Pig Farms N.V., vertelt dat het bedrijf bijkans 80% van de consumptie klare varkensvlees aan Suriname voorziet. Ook exporteert het bedrijf vlees naar Barbados, echter stagneert de export naar Guyana sinds kort.

“We gaan andere dimensies toevoegen in het aanpakken van uitdagingen. Een uitgesproken mening hebben is het eerste. Het jammerlijke is ook erg dat wij een tekort aan kader hebben en ook aan arbeiders die in het veld willen werken. De overheid en zeker het ministerie is zich van bewust en daar komt er een verandering in. Niemand wordt achtergelaten, zo zal ik altijd voor instaan om ook voor onze ondernemers de knelpunten tot het verleden te laten behoren.  De agrarische sector blijft het fundament voor voedselzekerheid,” zegt de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May