HvJ krijgt ondersteuning bij modernisering programma's
09 Jan 2023, 22:53
foto
Voorzitter van de Raad voor de rechtspraak Hendrik Naves en de president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks. (Foto: HvJ)


De voorzitter van de Nederlandse Raad voor de rechtspraak, Hendrik Naves, is op werkbezoek bij de president van het Hof van Justitie (HvJ), Iwan Rasoelbaks. Het gaat om de voortzetting van de samenwerking tussen de twee instituten. Tijdens het werkbezoek zullen de gebieden van samenwerking breedvoerig worden besproken en uitgewerkt. Het streven is om te komen tot een vijfde addendum.

In 2018 was het laatste addendum getekend. De gebieden van samenwerking die toen waren opgenomen in het addendum zijn:
- Technische bijstand bij het opstellen van het basis-verzelfstandigingsplan
- Ondersteuning bij de uitvoering van het verzelfstandigingsplan
- Bedrijfsvoering
- Invoering integraal management en sectorale inrichting
- Afdeling Communicatie
- EU-Project Support Effectiveness of Criminal Justice Systems in the Caribbean

Het HvJ is reeds geruime tijd bezig met enkele programma’s ter modernisering en verbetering (versnelling van de rechtspraak), vandaar dat het werkbezoek in verband met vermelde ondersteuning van de voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, bijzonder op prijs wordt gesteld.

Naast de formele besprekingen tussen de delegatie en het management team van het HvJ zal er ook een kennismaking zijn met het Centrum voor Democratie en Rechtspleging die als co-applicant belast is met de uitvoering van de verschillende opleidingen voor de Rechterlijke Macht uit het EU-fonds. Verder zullen er rondleidingen worden verzorgd in de gerechtsgebouwen Hof Civiel, Kanton Civiel en Kanton Straf. Vrijdag zal de delegatie deelnemen aan een panel in het kader van de Raio Opleiding Civiel.

De delegatie vertrekt op 14 januari 2023 terug naar Nederland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May