Ramdin verwacht goed nieuws schuldherschikking met India
09 Jan 2023, 06:44
foto
President Chan Santokhi wordt verwelkomd. Hij heeft naast culturele activiteiten ook een onderhoud gehad met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Subrahmanyam Jaishankar.


President Chan Santokhi heeft vandaag een onderhoud met de Indiase premier Narendre Modi. Een van de zaken waar de presidentiële delegatie zich sterk voor maakt is de schuldherschikking met India. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat het vooruitzicht over de schuldherschikking met India positief is. De totale schuld aan India was eind 2021 ruim US$ 38 miljoen.

"Als de schuldherschikking met India gerealiseerd wordt, dan kunnen reeds geïdentificeerde projecten in Suriname uitgevoerd worden. Het gaat in deze om projecten ter waarde van US$ 50 miljoen. Daarnaast kunnen er ook nieuwe projecten opgestart worden, zei Santokhi voordat hij naar India vertrok. Hij heeft op 8 januari hierover gesproken met minister Subrahmanyam Jaishankar van Buitenlandse Zaken van India.

Ramdin laat optekenen via de Communicatiedienst Suriname dat over een aantal aspecten en knelpunten binnen de samenwerking is gesproken. Het belangrijkste daaruit voor Suriname is momenteel de schuldherschikking en de afhandeling daarvan. “Daar wordt heel positief naar gekeken vanuit de Indiase regering. Wij zijn in de finale fase van de afronding”.

Er is reeds een overeenkomst tussen Eximbank India en het ministerie van Financiën & Planning. De schuldherschikkingsovereenkomst zal dan ook op dat niveau afgehandeld moeten worden. Echter is hiervoor goedkeuring nodig van de Indiase ministeries van Financiën en van Buitenlandse Zaken. “De goedkeuring vanuit het ministerie van Financiën hebben we al. Nu rest nog de goedkeuring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May