JusPol wil verkeerseducatie introduceren binnen onderwijs
07 Jan 2023, 16:42
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft de commissie verkeerseducatie voor 8 maanden geïnstalleerd. Er zullen lesbrieven worden opgesteld. (Foto: JusPol)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft de commissie verkeerseducatie geïnstalleerd. Het Verkeersveiligheidsinstituut is al geruime tijd bezig de mogelijkheden te bekijken om verkeerseducatie te introduceren als vast vak binnen het curriculum van onderwijs. Na verschillende gesprekken gevoerd te hebben met deskundigen, de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en haar staf, is er toestemming verleend om in commissieverband de lesbrieven voor verkeerseducatie samen te stellen en de mogelijkheden nader te bekijken om verkeerseducatie te introduceren binnen het onderwijs. De commissie is ingesteld voor 8 maanden.

De commissie moet integraal advies uitbrengen aan de ministers tot het uitvoeren van verkeerseducatie als vast vak op de basisschool en voortgezet onderwijs (GLO, VOJ en VOS). De commissie zal verkeerseducatie lesbrieven schrijven voor de basisschool en verkeerseducatie modules schrijven voor het voortgezet onderwijs (VOJ en VOS). De commissie kijkt verder naar de mogelijkheden waarop het vak verkeerseducatie doorgevoerd kan worden binnen het curriculum van onderwijs. Er wordt ook nagegaan hoe het vak verkeerseducatie getoetst zal worden en als het gekoppeld kan worden als theorie van de rijscholen. De commissie zal leerkrachten trainen over verkeerseducatie, meldt JusPol).

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Surinaamse Verkeersvrijwilligers (KSV), JUSPOL, minOWC en Openbare Werken (OW). De leden van de commissie zijn:
P. Landveld, namens het VVI als voorzitter; D. Wijntuin, namens JUSPOL, als lid; C. Paitoe, namens KPS als lid;
M. Dinmohamed, namens KPS, als lid; J. Mijnals, namens minOWC, als lid; R. Uiterloo, namens minOWC, als lid;
H. Gezius, namens KSV, als lid; B. Blinker, namens OW, als lid; D. Kruydenhof, namens VVI, als lid tevens secretaris.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May