Na schuldherschikking India US$ 50 miljoen voor projecten
06 Jan 2023, 20:31
foto
President Chan Santokhi en een deel van zijn delegatie. Het gezelschap is intussen aangekomen in New Delhi. Van daaruit vliegt de delegatie verder naar deelstaat Gujarat.


“Als de schuldherschikking met India gerealiseerd wordt, dan kunnen reeds geïdentificeerde projecten in Suriname uitgevoerd worden. Het gaat in deze om projecten ter waarde van US$ 50 miljoen. Daarnaast kunnen er ook nieuwe projecten opgestart worden.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren op de Johan Adolf Pengel luchthaven, kort vóór zijn vertrek naar India. Intussen is de presidentiële delegatie aangekomen in New Delhi, van waaruit verder gereisd zal worden.

Tijdens gesprekken die de presidentiële delegatie zal voeren in India, zal de inzet zijn om de schuldherschikking rond te krijgen. Er zijn geruime tijd gesprekken gaande hierover met India. Het gaat nu om de finalisering. Het staatshoofd zegt dat binnen de samenwerking met India er ook grants oftewel subsidies vrij kunnen komen voor programma’s of projecten ten gunste van het Surinaamse volk, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het gaat om schenkingen ter waarde van US$ 50.000 per project. "Wat dat betreft denk ik dat het voor ons als land - met name tegen de achtergrond van de ernstige financiële crisis waarin we zitten en het onderhandelingstraject met het IMF - bijzonder belangrijk is dat wij die herschikking van India krijgen. De herschikking is van cruciaal belang om extra financiële injecties los te krijgen om te investeren in projecten ten gunste van de ontwikkeling van Suriname,” benadrukt p Santokhi. Hij merkt op dat de financiële injecties ingezet zullen worden om onder andere de productie en agrarische sector te stimuleren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May