Duizenden op de been voor 'pagara-estafette' in binnenstad
31 Dec 2022, 20:48
foto
Het is behoorlijk druk geweest in de binnenstad. Na twee jaar kan het publiek weer de 'pagara estafette' meemaken. (Foto's: René Gompers)


"Hier is het feestje! Wordt er uit volle borst gezongen door het publiek. Duizenden zijn naar de pagara-estafette in de binnenstad van Paramaribo geweest. Het evenement is na twee jaren weer gehouden. Er is met volle teugen genoten  van het feest om het jaar massaal af te sluiten.

Al dagen wordt er in het centrum van Paramaribo Owru Yari gevierd. Straten waren -net als vandaag- ook weer afgesloten voor het verkeer. Rond 10 uur kwamen er mensen binnendruppelen in het 'pagaragebied' met als 'centrum' de Domineestraat. Aan de Waterkant is een aantal mensen een wasi gaan nemen; met een kalebas -gevuld met heerlijk geurend water uit een kappa- waste men de hebi's van 2022 weg.


Toen was het tijd voor pagara. Zoals gebruikelijk was een deel van het publiek weer als gehypnotiseerd geraakt. Met filmende smartphones  voor zich uit volgden velen -onaangedaan door de dikke rook, rondvliegende stukjes vuurwerk en het oorverdovend geluid- de meterslange pagara's tot de laatste schot. De kreet daarna hoort erbij natuurlijk. De ordediensten waren zichtbaar aanwezig, veiligheid tijdens het afschieten was prioriteit.


Op verschillende podia hebben dj's en bands voor poku gezorgd. Meezingen en meeswingen is voor velen een gegeven geweest. Enkelen zijn 'een beetje kaboela' gegaan. Heel veel mensen hebben hun eigen eten en drinken meegenomen.  Meer drank, voor eigen consumptie of om te delen met andere feestvierenden. Grote en kleine 'ijsboxen' rolden mee van de ene naar de andere feestlocatie. Er is tot 18 uur uitbundig gefeest.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May