President installeert Caricom-jeugdambassadeurs
31 Dec 2022, 06:44
foto
Caricom Jeugdambassadeurs Matai Zamuël en Fay King zijn vrijdag geïnstalleerd door de president. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft vrijdag Matai Zamuël en Fay King geïnstalleerd als Caricom Jeugdambassadeurs voor Suriname. Het tweetal wacht een traject waarin elk een jeugdkorps zal vormen ter ondersteuning van het werk. Naast het uitvoeren van jongerenprogramma’s en samenwerken met jongerenorganisaties, zullen deze teams ook een trainingstraject ondergaan om hun taken beter te kunnen uitvoeren.

De jeugdambassadeurs zijn door verschillende jongerenorganisaties gekozen tijdens verkiezingen, die georganiseerd zijn door het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. De verkiezingen vonden plaats onder toezicht van een door minister Steven Mac Andrew ingestelde selectiecommissie, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het nieuwe Caricom Jeugdambassadeurs Programma is in oktober 2022 van start gegaan, waarbij Suriname een mannelijke en een vrouwelijke vertegenwoordiger moest aanwijzen. Directeur Jeugdzaken Genti Mangroe was belast met het proces. Ze legt uit dat er een sollicitatie- en selectieprocedure is geweest voor jongeren tussen 17 en 24 jaar. Er is een verkiezingsronde geweest, waarbij twaalf jongerenorganisaties een keuze hebben gemaakt uit vier kandidaten die met de hoogste score door de voorselectie kwamen.

King wil zich inzetten voor de gezondheid van jongeren, terwijl Zamuël zich sterk maakt voor een brede participatie van deze groep op verschillende vlakken.  


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May