Waarnemend korpschef: Beetje licht in de tunnel
29 Dec 2022, 18:27
foto
Waarnemend korpschef Ruben Kensen zit beetje licht in tunnel met zijn Interim Management Team van het Korps Politie Suriname.


Het Interim Management Team (IMT) van het Korps Politie Suriname (KPS) begint een beetje licht in de tunnel te zien na een zeer ongunstige startpositie. Waarnemend korpschef Ruben Kensen zei dat het team bij overname en evaluatie erachter kwam dat ze een gammele politieorganisatie had overgenomen.

"Een organisatie die naar onze bevinding en opvatting niet meer leek op een gedisciplineerde, hiërarchische organisatie, maar een organisatie waar discipline, moraal en integriteit nagenoeg bankroet was." Kensen plaatst dit tegenover de roep van de samenleving om meer veiligheid.

Hij merkte op dat de financiële beloning aan de medewerkers misschien redelijk was, maar dat er een schrijnend tekort aan personeel was op vooral operationeel niveau en materieel. Met de jongste installatie van 281 manschappen is er enigszins verlichting gebracht in het personeelstekort. Ook zijn er enkele voertuigen aangekocht en ingezet waardoor het te kort aan rollend materieel deels is opgevangen.

Kensen sprak tijdens de bevorderingen van manschappen vanmorgen. Het IMT heeft intussen 75% van de achterstanden in bevorderingen en gratificaties ingelopen sinds het op 14 februari dit jaar werd ingesteld. Met de bevorderingen wordt beoogd het personeelstekort op strategisch en tactisch niveau terug te dringen.

Hij heeft het personeel dat is bevorderd op het hart gedrukt om zijn plaats als leidinggevende in de gedisciplineerde organisatie goed in te schatten en in te nemen. Hij voegde eraan toe dat ze goed/inspirerend leiderschap gaan tonen. Aan de officieren en onderofficieren gaf hij mee: "U moet niet alleen een rolmodel zijn voor uw medewerkers, maar deze ook goed begeleiden in het politievak. Hierbij zult u vooral moeten letten op de kwaliteit van het geleverde werk en de werkbelasting goed in de gaten houden."

In april, juli en december zijn er dit jaar zo'n 1.187 personeelsleden bevorderd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May