SLM verwelkomt PZ-TCV; toestel bestemd voor vluchten regio
29 Dec 2022, 12:32
foto
De B737-800 geleased door de SLM is vanmorgen verwelkomd op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Met dit toestel zal de regionale route worden onderhouden.


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vanmorgen de PZ-TCV verwelkomd op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Naast de directie, de raad van commissarissen, verschillende stakeholders was ook aanwezig minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. 

Nu zullen CASAS en de SLM verder werken aan de afronding van verdere documentatie zodat dit vliegtuig kan worden ingezet op de regionale route. Op 03 januari 2023 zal de officiële inzegening van dit vliegtuig plaatsvinden, meldt het bedrijf.

Onder leiding van de Surinaamse piloten, gezagvoerder Miguel Jap, captain Robin Waldring en instructeur Ferdinand Costerman-Boodt landde na een ongeveer acht uur durende vlucht. Omstreeks 00.45 uur vertrok vanuit Arizona-USA de B737-800. Op 9 december 2022 werd de lease agreement aangaande dit vliegtuig met AerCap, een van werelds grootste
lease maatschappijen ondertekend. Hierna werd in de USA het vliegtuig technisch gereed gemaakt en de demo flight uitgevoerd, waarna samen met CASAS andere technische aspecten werden afgerond.

Intussen heeft de de-registratie plaatsgevonden en kon door de inzet van de luchtvaartwaakhond CASAS respectievelijk de “Certificate of Airworthiness” en de “Certificate of Registration” worden ontvangen. Deze documentatie was nodig zodat het vliegtuig naar Suriname kon vliegen.

De SLM zal zich blijven inzetten om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en spreekt haar dankbaarheid uit naar de totale Surinaamse samenleving en al haar passagiers voor het in haar gestelde vertrouwen en geduld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May