Barbados stelt offshore vergunningsronde opnieuw uit
27 Dec 2022, 16:30
foto
Barbados is serieus bezig zijn offshore olie- en gaspotentieel te ontwikkelen.


Het ministerie van Energie en Zaken van Barbados zei dat de offshore-licentieronde voor 2022 is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2023. Eerder was de lancering gepland op 1 december.

"Gebaseerd op het feit dat verschillende bedrijven om extra tijd hebben gevraagd om het areaal en de gegevens te evalueren, heeft de regering van Barbados de moeilijke beslissing genomen om de vergunningsronde voor deze korte periode uit te stellen om aan die verzoeken te voldoen en om kritische wijzigingen aan te brengen in de wetgevende en licentiekaders die het land in staat zullen stellen de efficiëntie en het gemak van zakendoen binnen de sector te verbeteren", zegt een bericht op de website van het ministerie.

Het voegde eraan toe dat de regering wordt aangemoedigd door de aanhoudende interesse die wordt getoond in haar offshore-areaal en zich onwankelbaar blijft inzetten om samen te werken met pioniers in de industrie om haar offshore-aardoliepotentieel te realiseren.

De regering verontschuldigde zich voor het ongemak dat de vertraging heeft veroorzaakt en zei dat ze verdere betrokkenheid, samenwerking en dialoog met de industrie over zaken met betrekking tot de vergunningsronde toejuicht.

Dit is de tweede keer dat de ronde is uitgesteld. Het ministerie was aanvankelijk van plan de veiling op 1 november te lanceren. Het was minister van Buitenlandse Handel en Zaken voor Barbados, Sandra Husbands, die later onthulde dat de startdatum was verplaatst naar 1 december. Met de huidige vertraging is er geen zekerheid voor de lanceringsdatum van de licentieronde dan in het eerste kwartaal van 2023.

De veiling zal 22 offshore-blokken openen voor biedingen door internationale oliemaatschappijen (IOC's).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May