VHP: Aandacht schenken aan mensen die het moeilijk hebben
25 Dec 2022, 06:48
foto


VHP Kerstboodschap: Wees met Kerst zelf het licht voor uw omgeving
Wereldwijd vieren miljoenen mensen het grootste Christelijke feest van het jaar. In (nacht)diensten komen gelovigen samen om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Kerst is ook een familiefeest met lekker eten, een versierde boom, veel licht, soms cadeautjes, maar vooral veel gezelligheid en liefde voor de medemens.

De diepere betekenis van het kerstfeest is echter de overwinning van het licht op het donker, oftewel de overwinning van het goede op het kwade. Volgens het Christelijk geloof kwam Christus op aarde om de mensheid te verlossen van haar schulden. De geboortedag van Christus wordt dan ook gezien als het begin van de verlossing.

Kerstfeest brengt ons als mensen dichter bij elkaar. We tonen dankbaarheid door het geven van geschenken en doen leuke dingen samen met de mensen waar wij van houden. De afgelopen 2 jaren hebben wij vanwege de wereldwijde Covid-19 pandemie het kerstfeest in besloten kring moeten vieren. Dit jaar echter bestaat gelukkig weer de gelegenheid het iets uitbundiger te doen.

Helaas is niet eenieder in staat het kerstfeest uitbundig te vieren. Sommigen van ons gaan misschien wel door een moeilijke periode heen vanwege ziekte, het verlies van een naaste of misschien wel vanwege eenzaamheid. Anderen hebben het financieel zwaar vanwege de moeilijke periode waar wij als land doorheen gaan.

Het is de taak van ons allen om in deze bijzondere periode extra aandacht te schenken aan de mensen om ons heen die het moeilijk  hebben. Laten wij met zijn allen de collectieve en individuele taak op ons nemen om onze medemens in nood te ondersteunen. Dit is immers de diepere boodschap achter het kerstfeest.

De VHP is er van overtuigd dat het licht uiteindelijk het donker zal overwinnen. Wij vragen u dan ook geen hoop te verliezen. Immers dat is ook de boodschap die de komst van Jesus Christus op aarde ons als mens gebracht heeft. Ook vragen wij u indien u in de gelegenheid bent deze kerst extra te geven aan anderen. Wees goedgeefs en vergevingsgezind en bezoek ook degenen die u lang niet bezocht heeft of die alleen zijn. Zorg dat u in uw omgeving het licht bent voor anderen die het nodig hebben.
De VHP wenst u allen een gezegende kerst en een zalig uiteinde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May