Ravaksur en regering nog niet op één lijn invoering BTW
24 Dec 2022, 06:47
foto
President in overleg met Ravaksur. Hij wordt bijgestaan door enkele ministers en andere deskundigen. Er is nog geen overeenstemming bereikt met de vakbeweging over voorwaarden bij invoering van de BTW.


Tussen de regering en de Raad van Vakcentrales (Ravaksur) is er nog geen overeenstemming over de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) die op 1 januari ingaat. Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond tevens lid van het presidium van Ravaksur, laat optekenen dat partijen oor voor elkaar hebben, maar dat er nog geen sprake is van besluiten.

De vakbeweging heeft voorwaarden gesteld aan de regering over de invoering van de BTW. De belastingschijven moeten ook worden aangepast. Er is een onderhoud geweest tussen Ravaksur en president Chan Santokhi, donderdag. Snijders zegt aan de Communicatiedienst Suriname dat er nog geen definitieve afspraken zijn gemaakt. De regering heeft de Ravaksur gevraagd om verder met de Belastingdienst en deskundigen van gedachten te wisselen over de gedane voorstellen.

Snijders meldt dat partijen met het voorstel van Ravaksur een beetje uit elkaar liggen. “We hopen dus in de verdere gesprekken, dit jaar nog te komen tot een vergelijk. Overigens, de president heeft ook geadviseerd dat we gaan zitten en proberen elkaar zo dicht mogelijk te naderen,” zegt de vakbondsleider.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May