Sapoen wacht op politiek voor benoeming directeur onderwijs
24 Sep 2011, 19:00
foto
Minister Raymond Sapoen van Onderwijs en Volksontwikkeling.


Minister Raymond Sapoen van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zegt te wachten op de politieke top die een nieuwe directeur moet benoemen voor dit ministerie. Robert Soentik komt definitief niet terug op deze post. “Ik heb anders dan mensen denken geen invloed op deze politieke benoeming”, zegt Sapoen.

De minister zegt wel te hebben gehoopt dat de invulling van die post snel zou gebeuren. De waarneming wordt nu gedaan door Stanley Sidoel, directeur van Cultuur. “Het is niet te doen met alle veranderingen en vernieuwingen op het ministerie”, zegt Sapoen.

Soentik is vanaf 1 augustus met verplicht verlof, na perikelen rond een nieuw geschiedenisboek voor het basisonderwijs. Vooral de Nationale Democratische Partij vindt dat Soentik als de hoogste ambtenaar op het departement zijn verantwoordelijkheid niet goed ingevuld heeft. Hij had moeten begrijpen dat de tekst en foto in het boek niet door de beugel kon. Op een foto van een protestbijeenkomst in Nederland staat 'Bouterse moordenaar'.

President Desi Bouterse heeft Sapoen opgedragen om Soentik te ontslaan. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft diepgaand beraad over deze kwestie gevoerd binnen eigen gelederen. Hij heeft zich ook verstaan met de president. De positie van Soentik is echter niet houdbaar. Pertjajah Luhur zal Soentik opofferen en neemt genoegen met het benoemen van een opvolger, als de persoon maar uit eigen gelederen komt.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June