Politie verhoogt zichtbaarheid in Paramaribo
23 Dec 2022, 00:00
foto


Het Korps Politie Suriname heeft donderdagavond zijn zichtbaarheid vergroot in Paramaribo. Met mini roadblocks wordt de veiligheidscontrole opgevoerd. Er zijn diverse interventies gepleegd, laat politiewoordvoerder Milton Bisschop optekenen.

De veiligheid en rust moeten worden gewaarborgd met de verhoogde activiteiten van de politie. Ook het Nationaal Leger verricht extra patrouilles in diverse districten. Er zijn ook meer politieagenten op de been. De reguliere politie opleidingen, Officiers en Bachelor Politie opleidingen zijn tot volgend jaar on hold gezet. De cursisten van de Bachelor Politie Opleidingen zullen ook worden ingezet tijdens de drukte. 

Aan de automobilisten, actieve en passieve deelnemers wordt gevraagd de bevelen van de politie stipt op te volgen. Ook tegen geluidsoverlast, zich niet houden aan de wettelijke voorschriften om een winkel en of bar te runnen zal er worden opgetreden, zegt Bisschop. Ook het parkeren van voertuigen voor inritten en of op dusdanige wijze dat het verkeer en de veiligheid van personen in gevaar wordt gebracht, zal er worden opgetreden.

Er is veel kritiek vanuit de samenleving over de onveilige situatie in het land. Het veiligheidsgevoel moet worden teruggebracht. Hierop wordt er ingespeeld door de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May