Opnieuw Hindoebeelden vernield te Meerzorg
23 Dec 2022, 00:57
foto
De ravage die is verricht aan de Hindoebeelden van het bedevaartsoord te Meerzorg.


Opnieuw hebben kwaadwilligen Hindoebeelden bij het bedevaartsoord Shri Tulsi Tirad Ghat te Meerzorg, vernield. Het bedevaartsoord ligt nabij de Wijdenboschbrug. Enkele jaren geleden hadden onverlaten ook al beelden op dit oord verwoest.

Mandirs blijven open volgens de traditie, opdat eenieder continue de toegang heeft tot God's huis. Hindoebeelden en symbolen dienen als concentratiepunt om het goddelijke te visualiseren, zegt de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) in een verklaring.

De organisatie verwerpt de vernielingen die zijn aangebracht ten stelligste en verafschuwt de daad. Een groep Surinamers lijkt de tolerantie van de culturele harmonie in het land met de voeten te betreden. Enkele weken terug is de neemboom die de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie heeft geplant ook onder handen genomen door kwaadwilligen. Ook Hindoebeelden van de Shri Durga Mandir aan de Rahemalweg zijn onlangs vernietigd.

De SHI roept "de barbaren, die zich schuldig hebben gemaakt aan deze onacceptabele daad op, om dit soort criminele handelingen achterwege te laten en respect op te brengen voor eenieder, ongeacht ras, geloofsovertuiging, kleur en cultuur." De organisatie stelt dat de verscheidenheid van de verschillende culturen, ons land Suriname tot een prachtig en uniek land maakt, waarbij verdraagzaamheid en respect voor elkaars cultuur en religie, de basis vormen voor onderlinge saamhorigheid tussen alle bevolkingsgroepen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May