Enchanted Christmas Forest, simpel, anders en fris
20 Dec 2022, 03:46
foto
De lichten van de 'Enchanted Christmas Forest' op het Onafhankelijkheidsplein zijn maandagavond aangegaan. (Foto's: René Gompers)


Met het aandoen van de lichten en een vuurwerkshow, is maandagavond de 'Enchanted Christmas Forest op het Onafhankelijkheidsplein, geopend. Hele gezinnen zijn op pad geweest om de kerstsfeer mee te maken. "Simpel, anders, fris," zo wordt de 20 meter hoge kerstboom door bezoekers beschreven. "Het is aardig druk," merkt Julio Bhikharie, directeur van Big Will Group NV op. "Dat was de bedoeling. Dit is wat wij teruggeven aan de gemeenschap. Iets waar iedereen van kan genieten."

De Enchanted Christmas Forest is een initiatief van First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en is dit jaar tot uiting gebracht door Big Will Group NV. Er wordt benadrukt dat de opzet de Staat niets heeft gekost. De overheid komt wel in met enkele diensten zoals ordehandhaving en de brandweer.


De First Lady is onder de indruk. Ze kwam elke middag de vorderingen bekijken: "Het is meer geworden dan ik in gedachten had," geeft ze aan. "We streven elk jaar naar beter. Ook voor Suriname." President Chan Santokhi is het bedrijfsleven dankbaar. "Dit is niet voor de president," merkt hij op. "Dit is voor de samenleving, die door een zware crisis gaat. Maar w'o los den probleem op, zodat we een beter leven kunnen hebben."

Veel aanwezigen gaan graag met het presidentieel echtpaar op de foto. Maar ook met  prinsessen Jasmin uit Aladin en Elza uit Frozen wil men op de gevoelige plaat. De kinderen willen het meest met Olaf (ook uit Frozen) en een Minion uit Despicable Me. Rennen door de grote kerstballen is ook een leuke bezigheid. Er zal tot 3 januari volgend jaar kerst zijn op Plein.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May