Operatie Marbonsu in volle gang; 2 aanhoudingen
17 Dec 2022, 16:08
foto
Het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname in Brokopondo bezig met controle van voertuigen. Operatie Marbonsu wordt voor de tweede keer uitgevoerd. (Foto's: KPS)


Operatie Marbonsu die onlangs gestart is in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini werpt al vruchten af, meldt politiewoordvoerder Milton Bisschop. Dit project is een initiatief van het Nationaal Leger. Een gemengd team met ondersteuning van de plaatselijke politie in Brokopondo zijn diverse controles verricht. Goudconcessies zijn aangedaan, terwijl er roadblocks worden opgeworpen. Twee verdachten zijn aangehouden, één met een illegaal wapen en de andere voor zware mishandeling.

Het Nationaal Leger voert samen met het Korps Politie Suriname de tweede editie van de Operatie Marbonsu. Deze operatie dient een sterk signaal te zijn voor criminelen en illegalen, dat de Surinaamse overheid te allen tijde gezag uitoefent op haar territoir.


De operatie beoogt ook het verhogen van de paraatheid en operationaliteit van het leger. De missie van het Nationaal Leger is het beschermen van Suriname. Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren. Deze operatie duurt tot 6 januari 2023.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May