Angela van der Kooye trekker Instituut Woordvoering
14 Dec 2022, 04:51
foto
Angela van der Kooye is aangetrokken om het Instituut Woordvoering op te zetten en aan te sturen.


Angela van der Kooye is aangetrokken als trekker van het Instituut Woordvoering op het Kabinet van de President. Zij moet onder andere presidentiële woordvoerders trainen en coachen. Hiermee is ze al begonnen. De communicatiestructuur op het kabinet wordt hervormd. Alven Roosveld die woordvoerder van de president was, blijft zijn krachten geven op het kabinet. President Chan Santokhi deelde op een persconferentie dinsdag mee dat het proces is ingezet voor het aantrekken van een algemeen directeur op zijn kabinet. 

De president merkte op dat het functioneren van het kabinet in kaart is gebracht, waarbij ook gekeken is naar de communicatie. Besloten is een integrale verandering hierin te brengen. Het Instituut Woordvoering wordt drastisch gereorganiseerd. Daarmee is Van der Kooye belast. De communicatiestructuur op het kabinet wordt hervormd zodat er verbetering en professionalisering van de communicatie kan ontstaan op alle mediaplatforms.

Het ligt in de bedoeling dat de samenleving gediend wordt en mensen terecht kunnen voor informatie. Het kabinet laat zich in deze reorganisatie leiden door inzichten die er zijn bij de media en de samenleving. Er is eerder een input gegeven vanuit de Surinaamse Vereniging van Journalisten over de wijze van communiceren en de inrichting van persconferenties.

Van der Kooye deelde op de persconferentie mee dat zij vanuit haar achtergrond en affiniteit met overheidsachtergrond gevraagd is om de unit op te zetten en te ontwikkelen. Er komt een team van 3 tot 4 woordvoerders die getraind en aangestuurd zullen worden. De werving en selectieprocedure is gaande. De mensen worden beoordeeld op hun competenties, achtergrond en expertise. De informatieverstrekking moet worden verbeterd. Er moet een goede connectie zijn met de burgers waardoor de boodschap zodanig moet zijn dat ze wordt begrepen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May